Woensdag 12 juni Idre Fjäll

Gisterenavond scheen om 23:00 uur de zon nog, en later kleurde de lucht helemaal rood, mooi om te zien maar lastig om te gaan slapen.

Brr wat is het koud vanmorgen, het is amper 8 graden en super bewolkt. Maar het is in ieder geval nog droog en vandaag gaan we toeren door de omgeving.  We gaan Nipfjallet via de trollvegen, onderweg staat er een trol en als je op dat punt stil gaat staan en de auto in de vrij zet zou hij naar voren rollen ipv naar achter Maar onze Mercedes dacht er anders over, en vond het geen leuk spelletje, dus we rijden door naar de zomerparking. Van hieruit kun je naar boven naar de top lopen, als het iets minder koud iets minder gewaaid had en het uitzicht zou goed zijn geweest hadden we een poging gewaagt maar nu laten we het er mooi bij.

Nu even vanuit de auto van het uitzicht te hebben genoten rijden gaan we weer onderweg naar de Lillafalet. We stoppen nog even bij een groot viswater, waar ook weer netjes een schuilhut bij staat dat hebben ze echt wel allemaal goed voor elkaar. Als de zon had geschenen hadden we een rondje om de vijver kunnen lopen, maar het waait en het is nog steeds koud. We gaan weer onderweg en turen de bermen af, en ja hoor dan eindelijk zien we dan een Eland in het wild. Gelukkig blijft hij even staan voor de foto, maar dat duurde schijnbaar te lang want hij ging zich mooi verschuilen onder de bomen. En dan zie je ze ook echt niet meer, je zou denken zo’n groot beest maar hij verdwijnt echt in het niets.

We gaan naar de Lillafallet de weg er naar toe is uiteraard weer grind maar dat zullen we vandaag meer tegen komen. De watervallen zijn hier niet hoog, (behalve die van gisteren dan) maar ze zijn wel allemaal bijzonder, de meeste hebben verschillende trappen. Bij deze waterval hebben ze in 2016 een houtenbrug overheen gebouwd zodat je ook echt de hele waterval kunt fotograferen. Het ding wiebelde wel dus niet echt mijn ding maar ben wel naar de overkant geweest. Ook hier vlakbij de parkeerplaats zit weer een schuilhut, en iets verderop zelfs een wc.

Hierna gaan we een beetje rondtoeren hopen nog een Eland of Rendieren te zien, soms is het echt net of we helemaal alleen op de wereld zijn. Je komt geen auto tegen terwijl je toch op een gewone doorgaande weg zit, veel andere mogelijkheden heb je hier ook niet. Pas al je een keer stil gaat staan, komt er als je geluk hebt een auto voorbij. We rijden de 311 helemaal af want er staan inmiddels weer borden pas op Elanden! Helaas de 40 km die we gereden hebben alleen een paar Rendieren gezien die heerlijk her in der in de berm liggen te suffen. In Tannas hebben we er genoeg van, we kopen hier een ijsje gelukkig hebben ze hier weer magnums, die kom je aan de kant van Idre nergens tegen. Ik zei al tegen ma, hebben we even 40 km moeten rijden om een ijsje te kopen. Verder kom je er ook helemaal niks tegen, en nu moeten we dus ook dezelfde weg weer terug. Het is niet vervelend om hier te rijden omgeving wisselt zich af en er zitten genoeg bulten in de weg, en soms dan een Rendier helaas laten de Elanden zich niet meer zien.

Nu we toch aan het toeren zijn, kiezen we voor de alternatieve route terug naar Idre namelijk een grindweg van 45 km. Je ziet links en rechts wel huisjes staan maar verder komen we helemaal niks tegen. Wel weer een paar rustplekken met mooie schuilhutten, helemaal op het eind als de weg inmiddels weer asfalt is geworden zit er nog een kleine stroomversnelling. Al met al was het een mooie route helaas zonder wild, om 16:00 uur net voordat we bij het huisje zijn krijgen we een klein buitje. Al met al mogen we niet klagen, het was bewolkt en soms best koud maar verder hebben we het de hele dag droog gehouden.

 

Facebook Comments

3 Responses to Woensdag 12 juni Idre Fjäll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *