Vrijdag 7 juni Orsa Grönklitt

Pff wat was het warm vannacht, om 23:30 uur bed uit om eerst wat ramen en deuren open te gooien, hierna ging het wat beter. Maar we zijn al wel vroeg wakker, om 9:30 uur gaan we eerst even kijken wat er allemaal in de winkel bij de receptie te koop is. Daarna gaan we naar het roofdierenpark Orsa Grönklitt wat bijna naast de deur ligt. Hier zitten verschillende grote roofdieren in mega gigantische verblijven om zo hun natuurlijke omgeving na te bootsen. Voor de dieren helemaal ideaal natuurlijk, maar voor ons bezoekers is het vaak lang zoeken als je dan geluk hebt zie je iets. Maar de wolven, lynxen, veelvraat gewoon niet kunnen vinden, bij de beren en de tijgers zijn er loopbruggen over hun verblijven gebouwd dan zijn ze iets makkelijker te vinden.

Gelukkig klopt hier ook weinig van de weersvoorspelling, want het zou een regendag worden er zijn wat wolken maar de zon staat hoog aan de hemel en het is echt warm. Het is een park waar je aardig moet klimmen met deze hitte was het af en toe wel even uitpuffen. Maar boven op het hoogste punt heb je dan wel een schitterend uitzicht, helaas is het wat heiig de foto’s vielen tegen. Om 13:30 uur hebben we genoeg gezien, en aangezien het nog zo vroeg is gaan we nog wat rondtoeren. Het plan was om naar de waterval Lusbostupet te gaan, Mercedes zei al heel vroeg let op onverharde weg. Nu hebben ze dat hier heel veel dan rij je gewoon op grindwegen, maar dit was dus een echte onverharde weg vol met kuilen en gaten. En dan is een Mercedes A200 er echt geen geschikte auto voor, na 6 kilometer besluiten we om te keren in totaal zou het 16 km en dat zagen we echt niet zitten dat gehobbel en geschut. Dus besluiten we naar de waterval Helvetesfallet te gaan, ook hier draaien we onverharde weg op maar dus grind. Maar ook gewoon beter aangelegd met aanwijs borden van de waterval. Maar dan ineens na 5 kilometer zegt maps op de telefoon bestemming bereikt, uhmm hier staan geen borden maar we zien wel de trappen. Dus met goede moed rugtas ingepakt en aan de wandel, er stonden genoeg waarschuwingsborden van steile afdaling. En dat was het dus echt en het was ons te gek en besluiten halverwegen als we een glimp van de waterval hebben gezien om, om te keren. We rijden gewoon de grindweg verder af, omdat we dachten dat we dan weer op de hoofdweg zouden komen. Als de weg naar rechts buigt begin ik te twijfelen en stop even, op dat moment komt ons een auto voorbij en die zien we een eind verderop rondje draaien en stoppen. Dus ik zeg, daar is het breed genoeg dus we gaan daar ook even draaien maar daar staat dus een groot bord met Helvetesfallet en ook weer trappen. Dit bleek dus de waterval te zijn, dan maar weer een poging wagen. Eerst gingen er makkelijke trappen naar beneden maar daarna kwamen er behoorlijke rotsen met veel omgevallen bomen zodat we niet echt een pad konden vinden. Al met al aardig wat pogingen gedaan maar niet echt een waterval gezien vandaag, wel lek geprikt door de muggen.

We vinden het genoeg en besluiten terug te gaan naar het huisje, als we eenmaal even lekker zitten begint het te onweren het blijft een tijdje rommelen de regen valt ook even flink naar beneden waardoor gelukkig de temperatuur een beetje daalt. Het is nu 20:15 uur als ik dit typ en is het buiten nog steeds 21 graden, de ramen en deuren staan tegen elkaar open want de temperatuur binnen is 24 graden het is te hopen dat we dat nog een beetje naar beneden krijgen.

 

Facebook Comments

One Response to Vrijdag 7 juni Orsa Grönklitt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *