Donderdag 6 juni Råda – Orsa

Vanmorgen na het ontbijt, alle spullen weer bij elkaar gezocht en de auto ingepakt. Nadat we nog even heerlijk hadden genoten op onze veranda, hebben we rond 10:00 uur uit gecheckt. De dame van de receptie vertelde al dat het vandaag erg warm zou worden, dat leek wel te kloppen want eenmaal op weg was het al 24 graden. We rijden rustig binnen door, om nog een laatste blik op te vangen van de provincie Värmland. Als eerste maken we een stop bij de waterval Brattfallet , hier zijn een paar mooie wandelroutes uitgezet. Wij lopen een stuk  stroomopwaarts en later ook nog een stuk tot aan de brug stroomafwaarts, het was heerlijk te lopen zo tussen de bomen, en langs het water. Er staan overal genoeg picknick tafels waar je mooi uitzicht hebt op het water, dus wij hebben er ook heerlijk even gezeten en genoten.

Hierna rijden we toeristisch verder via de 62 naar Ambjörby, want iets verder ligt de waterval Femtåfallet. We gaan eerst even kijken bij de bovenwaterval, ook hier lopen we weer tot aan de brug het water komt hier net als bij Brattfallet met geweld naar beneden. Had al wel iets over de watervallen gelezen, maar de meeste reviews gingen erover dat er weinig water door heen ging. Maar dat was duidelijk vandaag niet het geval, ook hier lopen we weer een stukje stroomafwaarts om vervolgens met de auto naar de beneden waterval te gaan kijken. Onderaan de waterval is een officiële badplaats, maar lijkt ons niet ideaal met al die rotsen moet je wel hele goeie waterschoenen hebben. Nadat we een tijdje genoten hebben zoeken we de airco weer op pff het is wel erg warm aan het worden. Vanaf hier gaan we de 62 verlaten en rijden via de E45 (Lees autobaan, 2 Baans en max 90km) Onderweg stoppen we nog even bij de supermarkt voor een paar kleine boodschappen, al met al kan er gezegd worden dat het hier niet veel duurder is dan bij ons. Sommige dingen uiteraard wel, heel raar maar de aardbeien ook omgerekend €8.45 voor een pond.

Volgens ons, weet de Mercedes niet wat haar overkomt om steeds zo langzaam te rijden. Iedere keer als wij een woord zeggen wat klinkt op des, begint ze weer te vragen wat ze voor ons kan doen. We laten haar maar een paar keer de airco aan en uit zetten, en een andere radiozender zo houden we haar ook tevreden. We noemen het dus een haar, omdat het gewoon een vrouwelijke stem is……………

Rond 15:15 uur komen we aan in Orsa Grönklitt, een gigantisch vakantiedorp de sleutel moeten we uit een kast halen waar we de code van hebben gekregen. Uiteraard kijk ik weer niet verder dan mijn neus lang is want ik kan onze envelop niet vinden. Er hingen dus 2 kasten, de eerste ging maar tot de letter I, en dus lag onze envelop in de 2e kast J t/m Z. Het is even zoeken naar het huisje, maar eenmaal gevonden zijn we toch weer verbaasd. Alles zit er weer op en aan, complete keuken incl vaatwasser, magnetron, koelkast diepvries etc….
Het dorp ligt best hoog tegen de berg, en hier word in de winter volop geskied er is dus zelfs een droogkast voor natte skikleding. Ondanks dat we best hoog zitten en veel bomen om ons heen is het nog lang warm. We blijven hier 4 nachten, hopelijk hebben de weerberichten het niet helemaal goed want er is nog wel wat regen voorspeld.

Facebook Comments

2 Responses to Donderdag 6 juni Råda – Orsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *